Ingrediënten uit planten2024-06-06T11:27:31+02:00

Ingrediënten uit planten

Inspired By Nature

De natuur voorziet in een immens aanbod aan nutriënten die iets kunnen toevoegen aan (het behoud van) onze gezondheid. Terwijl vooral Aziatische landen hier al veel langer en veel beter in thuis zijn dan de Westerse landen, begint ook hier het besef door te dringen. De keuze is enorm, de hoeveel achterliggende studies indrukwekkend, maar de kwaliteitsbewaking van de ingrediënten is van groot belang om zeker te stellen dat al deze mooie natuurproducten ook echt veilig, betrouwbaar en zuiver zijn.

5-Loxin®

5-Loxin® is een krachtig, gepatenteerd boswellia-extract gestandaardiseerd op 30% AKBA, klinisch onderbouwd voor verbetering van gewrichtsproblemen.

affron®

Affron® is een nieuwe generatie saffraanextract van saffraan stigma’s (Crocus sativus L.). Affron® is een 100% traceerbaar product uit Spanje.

affron® EYE

affron® EYE is een next-generation ingrediënt voor ooggezondheid uit saffraan en rijk aan sterke en krachtige antioxidanten die in verband zijn gebracht met het tegengaan van leeftijdsgerelateerde macula-degeneratie en glaucoom. affron®EYE is gestandaardiseerd op 3% crocines.

AprèsFlex®

AprèsFlex® is de volgende generatie Boswellia serrata extract met verbeterde beschikbaarheid en bio activiteit van AKBA dat bijdraagt aan gezonde gewrichten en bindweefsel, ontstekingsenzymen en biomarkers remt en kraakbeenafbraak tegengaat.

AquaLox®

AquaLox® is het wateroplosbare en neutrale Boswellia serrata extract met 75% AKBA, geschikt voor dranken, kauwtabletten, shots, stickpacks en vloeistoffen.

ATURA Plantaardige eiwitten

Duurzame, onderbouwde eiwitten beschikbaar als eiwit concentraat (rode linzen, tuinbonen, kikkererwten) en isolaat (tuinbonen): hoge eiwitgehaltes, GMO vrij, geschikt voor vegans/vegetariërs, goede smaak en geschikt voor veel verschillende toepassingen.

BerryShield™ Powders

Unieke zeer polyfenolrijke Europese bessenpoeders, uit de hele bes. Deze gestabiliseerde bessenpoeders hebben een uitstekende smaak en kleur en een uitgebreid nutritioneel profiel. De BerryShield™ poeders zijn beschikbaar in 4 variëteiten: zure kers, zwarte bes, aalbes, aardbei.

 

CurQfen®

CurQfen® is een nieuwe generatie biobeschikbare en BBB doorlaatbare curcumine.
Door de unieke combinatie met fenegriek vezel als drager, beschermer en absorptie-enhancer van Curcumine, levert onze 100% natuurlijke en onderbouwde CurQfen® hoge gehaltes vrije curcuminoïdes.

Link naar unieke website

Earthlight® Whole Food Vitamine D van champignons

Earthlight® vitamine D is een novel food approved whole food vitamine D, 40.000 IU/g die past bij tal van trends zoals vegan, biologisch, clean label en whole food

FenuSMART®

FenuSMART® is een fenegriek extract (zaden) gestandaardiseerd op fyto-oestrogenen en een totaal gehalte aan saponines van 30%.

Haskap bes

De Haskap bes is zeer rijk aan anthocyanines en heeft een uniek anthocyanine-profiel waarbij meer dan 85% van de anthocyanines bestaat uit de C3G (cyanidine-3-glucoside). Anthocyanines behoren tot de flavonoiden (polyfenolen) en dat zijn de stoffen die worden gelinkt aan tal van gezondheidseffecten. Zo zijn het krachtige antioxidanten die cellen helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Hytolive®

In olijven (de vruchten, niet het olijfblad) zit een hoog gehalte aan hydroxytyrosol, de belangrijkste orto-diphenol in olijven, dat er met een mechanisch proces (geen oplosmiddelen) wordt uitgehaald: Hytolive®. Hydroxytyrosol wordt beschouwd als 1 van de fenolen met de hoogste antioxidantcapaciteit en staat bekend als beschermers van bloedlipiden tegen oxidatieve stress.

Isenolic®

Isenolic®, is een olijfblad extract, met 4% elenolic acid

KWD+®

KWD+® is een extract van Green kiwifruit (Actinidia deliciosa L.) met een hoog gehalte aan actieve proteolytische enzymen en actinidine. KWD+® bevat Aktinnamics® (vooral Hydroxycinnamic acids HCA)

Liboost®

Liboost® is een 100% natuurlijk Damiana blad extract gestandaardiseerd op Damiana (Turnera diffusa). Als ingrediënt terug tot de Maya-beschaving waar het als afrodisiacum en voor het algeheel welbevinden werd ingezet. Onderzoek voor Liboost® gaf verbetering van de seksuele disfunctie bij mannen én vrouwen.

MitoActive™

MitoActive™ is een speciaal concentraat van wetenschappelijk onderbouwde species van aalbessen (redcurrant, Ribes rubrum) en zwarte bessen (blackcurrant, Ribes nigrum) die hoge gehaltes van het bioactieve Ribetril™A bevatten: een unieke polyfenol-alkaloïde voor dagelijkse energie en een sneller herstel na inspanning.

NutriCOG™

NutriCOG™ is een innovatieve, gepatenteerde combinatie van twee natuurlijke extracten: het relatief nog onbekende Haritaki (terminalia chebula) en de welbekende ontstekingsremmer en antioxidant boswellia serrata. Verder is het gestandaardiseerd op drie componenten: gallic acid, ellagic acid, amyrins. Studies geven verbetering aan in 4 cognitieve gebieden met daarbij ook nog verbetering van de slaapkwaliteit.

olivactive®

olivactive® is een olijfbladextract , een bron van natuurlijk elenolic acid en daarmee verantwoordelijk voor buitengewone activiteit tegen virussen en bacteriën.

Plant-A-Go psyllium husk

Plant-A-Go Psyllium Husk (Plantago ovata, Plantago ispaghula, “vlozaad”) is een oplosbare voedingsvezel. Psyllium is een inheems plantje (van het geslacht weegbree) en groeit vooral in India, Iran en Pakistan waar de verschillende delen al honderden jaren worden geconsumeerd. De “husk” is het schilletje rondom het zaadje waaraan het ingrediënt de verschillende functionaliteiten ontleent.

Plasys300®

Plasys300® is een unieke gepatenteerde combo van pollen en beta-sitosterol uit pijnboomextract. Uit de onderbouwing blijkt dat Plasys300® de prostaatgezondheid op meerdere manieren ondersteunt en is al effectief na 4 weken.

ProcynCi®

ProcynCi® is een gedecoumarineerd water-ethanol kaneelextract rijk aan polyfenolen.

Go to Top