Ingrediënten uit de zee2024-06-06T09:55:48+02:00

Ingrediënten uit de zee

Inspired By Nature

In de tijd van de Griekse arts Hippocrates werd de zee al gezien als bron van al het leven met al haar nutriënten en een zeewatersamenstelling die vergelijkbaar is met die van bloedplasma. Verschillende algen en mineralen uit zeewater worden nu, ongeveer 2000 jaar later steeds meer onderzocht, erkend en omarmd door de wetenschap en de consument. Zo zijn algen, met verschillen van alg tot alg, rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren en chlorophyll en hebben mineralen uit zeewater een unieke samenstelling.

Aquamin lithothamnium calcareum

Aquamin ™, gewonnen uit 100% rood zeewier (Lithothamnium calcareum) is een natuurlijk mineralen complex van gecalcificeerd zeewier, met > 32% calcium en meer dan 70 andere mineralen en spoorelementen opgenomen uit het omringende zeewater.

 

Aquamin MG Marine Magnesium

Aquamin™ MG is een natuurlijk zeewatermineraal met 35% Magnesium en 70 andere mineralen en spoorelementen met hoge opneembaarheid. Door het hoge Mg-gehalte is een lage dosering in het eindproduct nodig.

Fucoidan

De organic Fucoidan van Maritech® komt uit twee type bruin zeewier. Beide types groeien in het wild, in schoon oceaanwater en heel snel zodat het zeewiergebied in stand blijft. Het wier wordt handmatig geoogst.  Fucoidan is de naam van de polysaccharide die van nature in bruin zeewier aanwezig is en die het zeewier beschermt tegen UV-schade en pathogenen in de zee.

TetraSOD®

TetraSOD®, gewonnen uit de alg Tetraselmis chuii, is een natuurlijk, plantaardig, gepatenteerd SOD (Superoxide Dismutase) met een zeer hoge ORAC waarde en SOD activiteit (> 30.000 IU/g). TetraSOD heeft een zeer uitgebalanceerde nutritionele samenstelling. Het bevat drie antioxidatieve enzymen: SOD, glutathion peroxidase en catalase.
Meer informatie over dit unieke ingrediënt op: tetrasod.com

Go to Top