Over Lithos Ingredients

Inspired By Nature

Geschiedenis

Lithos Ingredients is in 1997 opgericht met destijds slechts enkele ingrediënten in haar pakket en stap voor stap zijn activiteiten, markten, afnemers en ingrediënten portfolio gegroeid. In de loop der jaren is Lithos Ingredients uitgegroeid tot een eigenzinnige en unieke firma met een uitstekende reputatie op het gebied van goed onderbouwde, hoge kwaliteit actieve ingrediënten van betrouwbare en exclusieve partners van over de hele wereld.
Lithos Ingredients, handelsnaam van Lithos Food BV, is onderdeel van Lithos Group, bestaand uit:

  • Lithos Ingredients ingrediënten voor voeding/dranken, supplementen en cosmetica
  • Lithos Benelux grondstoffen voor de chemische industrie
  • Lithos Association exportfirma gericht op Spaanstalige, overzeese landen met exportactiviteiten voor de bovengenoemde firma’s en derden

Lithos Group behoort op haar beurt tot het familiebedrijf M.A.F. Group, opgericht in 1902. De geschiedenis van de M.A.F. Group begint in 1902 met een eerste order magnesiet, wat dan ook de achtergrond is achter firmanaam: Magnesiet en Amaril Fabrieken. Tot op heden ligt de focus op de vermaling van een serie industriële ertsen en mineralen, waaronder ook nog altijd amaril en magnesiet.

In de loop van haar bestaan, raakt de directie van de M.A.F. Group geïnteresseerd in distributie en nam verschillende distributiefirma’s over die vervolgens werden ondergebracht onder de paraplu van de M.A.F. Group. Onder deze paraplu die naast Lithos Group ook nog enkele andere firma’s omvat, bevinden zich vandaag zeer verschillende firma’s met één gemeenschappelijk doel: tevreden partners en afnemers.

Benieuwd naar ons en ons kantoor? Klik hier voor ons nieuwe bedrijfsfilmpje!

Kwaliteit voor alles

We zijn BRC Agents and Brokers gecertificeerd

BRC Agents and Brokers standaard biedt, voor alle betrokkenen in de voedselketen, nauwkeurige aanwijzingen om de veiligheid en kwaliteit te garanderen. Lithos Ingredients is in het bezit van een BRC-AA certificaat en bewaakt haar kwaliteit en zorg om voedselveiligheid. Klik hier voor het downloaden van het BRC Agents and Brokers certificaat

We hebben een biologisch certificaat van SKAL

Lithos Ingredients is door SKAL gecertificeerd voor een range van haar biologische ingrediënten. SKAL Biocontrole is de aangewezen controlerende autoriteit die in Nederland verantwoordelijk is voor de inspectie en certificering van biologische productie.
Klik hier voor het downloaden van het Bio Skal certificaat.

Wij zijn lid van branchevereniging NPN                                                                                                               

NPN is de branchevereniging voor producenten, grondstofleveranciers, groothandelaren, importeurs en distributeurs van voedingssupplementen, zoals vitamine- en kruidenpreparaten. NPN is een actieve vereniging die de gezamenlijke belangen behartigt van zo’n 100 leden. NPN zet zich in voor een breed aanbod van veilige en werkzame supplementen, voorzien van adequate informatie.

We zijn lid van FoodValley

FoodValley is een platform dat erop gericht is om de innovatie van agrifood-bedrijven te stimuleren, kennis en ideeën te delen
en verbindingen tot stand te brengen. De filosofie van Foodvalley en de gedefinieerde “fields of innovation” passen goed bij
Lithos’ wens om met haar ingrediënten een bijdrage te willen leveren aan een gezondere samenleving,  uiteraard in aanvulling
op gezonde voeding, beweging en stressmanagement.

We zijn lid van de Food Innovation Academy

De Food innovation Academy (FIA) is het kennis- en innovatiecentrum van de voedingsmiddelensector, gevestigd in Vlaardingen.
Hier trekken bedrijfsleven en onderwijsinstellingen samen op om gekwalificeerde medewerkers op te leiden, innovaties te creëren en het gat tussen onderwijs en praktijk te dichten. Bovenal wordt er met elkaar gebouwd aan de toekomst van de levensmiddelenindustrie.

Waar staan we voor

Bij Lithos Ingredients proberen we een echte probleemoplosser te zijn door ingrediëntvragen in zo breed mogelijke zin te beantwoorden en concepten uit te werken. Hiervoor kunnen we bouwen op onze in-house expertise en natuurlijk op de steun van onze exclusieve partners, door wie wij vooral gewaardeerd willen worden door onze committment, kennis en de open en professionele communicatie.

Onze focus is bij uitstek gericht op goed gedocumenteerde en onderbouwde actieve ingrediënten die bijdragen aan de gezondheid en passen bij onze slogan “Inspired By Nature”.

De kwaliteit van onze ingrediënten, ons hoge serviceniveau, innovatie, ondersteuning, advisering en flexibiliteit zijn ongeëvenaard en worden uitgedragen door een enthousiast, vriendelijk en ervaren team van professionals.