Als een langere schermtijd een probleem was gedurende de COVID-19-pandemie, schoot de pandemie die bezorgdheid rechtstreeks de stratosfeer in. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen, die nu het grootste deel van hun dag achter hun scherm zitten te werken, online te leren of nog zwaarder afhankelijk zijn van digitale apparaten voor entertainment in plaats van uitgaan. Dankzij de pandemie zijn consumenten zich des te meer bewust geworden van hoe moeilijk het is om te ontsnappen aan het blauwe licht waarover ze zo veel in het nieuws hebben gehoord – en het zet de gezondheid van het oog op de voorgrond op manieren die nog nooit eerder zijn gezien.

Saffraanextract (Crocus sativus L.) wordt snel een populair hulpmiddel om schade door blauw licht te voorkomen. Julia Diaz, hoofd marketing voor Pharmactive Biotech Products (Madrid), zegt dat de COVID-19-pandemie samenviel met de toegenomen vraag naar het snel absorberende saffraandrediënt van Pharmactive, affronEYE.

Diaz zegt dat consumenten de gezondheidsondersteunende eigenschappen van saffraan beginnen te begrijpen, vooral nu meer onderzoeken het werkingsmechanisme onthullen. “Vorig jaar hebben we een in vivo onderzoek uitgevoerd en gepubliceerd dat het effect van affronEYE op het voorkomen van de ontwikkeling van glaucoom aantoont, dat we verder willen onderzoeken in een ander klinisch onderzoek”, legt Diaz uit. “We verwachten dat er in de toekomst aanzienlijke belangstelling zal zijn op het gebied van oogbescherming, inclusief het vinden van beschermende oplossingen tegen schade door de zon en vervuiling.”

Link naar artikel