Marktonderzoek toont aan dat consumenten de neiging hebben om meer gebruikersgemakkelijke doseringen te zoeken voor hun ooggezondheid nutriënten, zoals vloeistoffen, softgels, poeders, capsules en tabletten, in plaats van meer innovatieve toedieningsvormen die in de functionele voedingsmiddelen en drankenhoek vallen, aldus Market Study Report.
Voedingsstoffen met krachtige antioxiderende eigenschappen zijn vooral geconcentreerd in het oog, en hebben een grotere kans om de bloed-oogbarrière te beschadigen, zo blijkt uit onderzoek. Bepaalde voedingsstoffen die veel voorkomen in plantaardige voedselbronnen verminderen niet alleen de oxidatieve schade die kan optreden met het oog, maar er wordt aangenomen dat ze fysiek fungeren als een filter om te voorkomen dat schadelijke stralen het netvlies en het centrale gebied, het netvlies, bereiken. macula.  “Hoewel vision-producten doorgaans gericht waren op ‘ouder wordende ogen’ en de daaruit voortvloeiende kwalen, heeft het jaar 2020 en de COVID-19-pandemie de typische levensstijl van veel mensen, volwassenen, tieners en kinderen, op zijn kop gezet”, aldus Melanie Bush, directeur wetenschap voor Artemis International. “Als gevolg hiervan is de tijd die wordt besteed aan het staren naar schermen drastisch toegenomen, waardoor ‘oogvermoeidheid’ een belangrijk probleem wordt voor mensen van alle leeftijden {..} de droge, vermoeide ogen zijn slechts het begin, zoals gerelateerde problemen van hoofdpijn, wazig gezichtsvermogen en zelfs nek- en schouderstijfheid zijn veel voorkomende symptomen van overmatige vermoeidheid van de ogen De potentiële langetermijneffecten zijn nog steeds niet duidelijk gedefinieerd, maar chronische stress – in welke vorm dan ook is niet goed voor de algehele gezondheid.

Safraan, affronEYE®, een ingrediënt uit saffraan voor de gezondheid van de ogen, gestandaardiseerd met 3% crocins. Naast bewijs dat zijn rol ondersteunt bij het verminderen van symptomen van AMD, waaronder gevoeligheid voor retinale flikkering, lijkt het ingrediënt ook de fotoreceptorfunctie van het netvlies te behouden en kan het de maximale bloedconcentratie bereiken na slechts 1,5 uur, slechts een fractie van de tijd die nodig is voor traditionele carotenoïden, aldus de bedrijven. Naast het bezit van antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen in het oog, was het crocine-gehalte in het ingrediënt ook anti-apoptotisch. “AffronEye verhoogde de beschikbare zuurstof voor de fotoreceptoren, die hoge metabolische eisen stellen, en beschermt ze zo tegen de dood”, zei Diaz, wijzend op een studie gepubliceerd in het International Journal of Molecular Sciences (augustus 2019).saffraan

Botanicals met een sterk antioxidantvermogen worden nu onderzocht op mogelijke voordelen op het gebied van oogvermoeidheid, aldus Bush.

Link naar artikel