Download Akay Natural Ingredient’s white paper om meer te leren over Asafin®, een natuurlijk, clean label granulaatpoeder voor ‘sustained-intestinal’ vrijgave

Wereldwijd zijn honderden miljarden dollars uitgegeven in een poging om darm gerelateerde gezondheidsproblemen te beheersen. Darmstoornissen beginnen met veranderingen in levensstijl, voedingsgewoonten, geestelijke gezondheid (stress, angst) enz. Er bestaat dus een grote vraag naar veilige natuurlijke oplossingen voor de behandeling van darm gerelateerde aandoeningen, vanwege de bijwerkingen die verband houden met de synthetische medicijnen. Na jaren van wetenschappelijk onderzoek heeft de research & development van Akay nu een unieke oplossing bedacht, Ferula asfoetida oleo-gom-hars – een GRAS-geclassificeerde Indiase specerij en ayurvedische kruidenoplossing voor de gezondheid van de darmen. Ayurveda beschrijft het als de beste remedie tegen spijsverteringsproblemen, inclusief kinderen en zwangere vrouwen. De moderne wetenschap heeft veel van zijn farmacologische effecten geïdentificeerd die verband houden met verschillende orgaanfuncties, naast de darmgezondheid. Het wordt geïdentificeerd als een natuurlijk veilig prokinetisch middel om de ritmische darmmotiliteit te herstellen.

Ondanks de goedgekeurde status van voedselingrediënten en de ongeëvenaarde medicinale waarde, werd de overgang van de therapeutische waarden sterk beperkt door de ongunstige organoleptische eigenschappen en het kleverige karakter. De FENUMAT-technologie van Akay, die gebruik maakt van het in fenegriek oplosbare voedingsvezels (galactomannan) prebioticum, transformeerde Asafoetida tot Asafin® – een 100% natuurlijk, clean label, food-grade, direct samendrukbaar korrelig poeder voor langdurige darmafgifte en werkzaamheid, zoals aangetoond door klinische studies.

Klik hier om de white paper te downloaden