Fenegriek is een populaire keuken specerij en bekend in de Ayurvedisch geneeskunde voor een verscheidenheid van gezondheidsaandoeningen zoals diabetes, hypercholesterolemie, hepatotoxiciteit, gastritis, en ook voor een verscheidenheid van hormoon-gerelateerde gezondheidsproblemen, zoals seksuele functies, borstvoeding, osteoporose, PCOS, en ongemakken na de overgang. Fenegriek is rijk aan alkaloïden, steroïde saponinen, flavonoïden en 4-hydroxyisoleucine.

De huidige randomized gecontroleerde studie onderzocht de plausibele toepassing van een gestandaardiseerd hydro-ethanolisch extract van fenegriekzaden (FHE) met een unieke 3:1 verhouding voor protodioscine tot trigonelline bij de behandeling van perimenopauzale ongemakken.

Het was vastgesteld dat FHE in een dosering van 250 mg × 2/dag gedurende 42 dagen de ongemakken, vooral vasomotorische symptomen en depressie, aanzienlijk verminderde en hielp bij het bereiken van een hormonale balans waarbij het product geconstateerd veilig in gebruik was en geen bijwerkingen  waren aangetoond. De uitgebreide informatie over deze studie en over FenuSMART® staat in de White Paper.

Download hier de White Paper