De combinatie van vlierbes en Sunfiber komt tegemoet aan de vraag naar een gezond immuunsysteem en een gezonde spijsvertering.

NutriScience en Taiyo zijn een samenwerkingsverband aangegaan waarbij Taiyo gecertificeerde biologische en conventionele ElderMune vlierbessen zal leveren aan voedings- en drankenbedrijven in Noord- en Zuid-Amerika.

ElderMune, dat sinds 2020 op de markt is, is een 65:1, TRU-ID gecertificeerd concentraat van vlierbessensap met een hoge potentie, gemengd met het klinisch bewezen prebioticum Sunfiber®. Door Sunfiber® te gebruiken in plaats van dragers of additieven zoals maltodextrine, levert ElderMune zowel immuun- als spijsverteringsvoordelen op. Volgens het bedrijf werken de ingrediënten synergetisch samen om de absorptie van de immuunondersteunende fytonutriënten van de vlierbes in het spijsverteringskanaal te verbeteren.

Sunfiber vervangt ook een deel van de natuurlijke vlierbessenvezels die tijdens het sap maken verloren gaan. Zowel het vlierbessensap als Sunfiber waaruit ElderMune bestaat, zijn algemeen erkend als veilig (GRAS).

link naar artikel